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Monday, August 22, 2011

BRIGADEIRO. THE BRAZILIAN FAMOUS CANDY. CHOCOLATE WITH COFFEE AND COGNAC





Yield : 25-27 candies.

Ingredients:

  • 1 can of condensed milk
  • 3 Tbs spoons of cocoa powder
  • 1 tbs butter
  • 1 Tbs coffee powder
  • 2 Tbs cognac Optional

Butter a plate and reserve.
In a non stick sauce pan, place all the ingredients. Bring to a heat soruce and cook stirring constantly with a wooden spoon until it comes out of the bottom of the pan. When it starts to shrink on the edges that's it, it is good to roll. Spread on the buttered plate and eat with a spoon, or make candies with.
To make candies, wait until it is cool, butter a spoon, and your hands, portion the dough with the spoon,(1 and 1/2 tbs full) roll in between your hands making a ball, put them into a little cup cake baking cup, and sprinkle them with chocolate sprinkles.

If you do not like coffee or cognac, make without them and it is a classic one. Special for kids.
If you like walnuts, chop them with a knife and mix in the dough. I like to garnish them with a piece of walnut as the photo shows.

Tip: Brigadeiro is awesome to cover cakes with. It makes such a good frosting. You just don't cook it until it firms, cook until it just thickens enough.
Enjoy it!

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BRIGADEIRO MOCCA.

1 lata de leite condensado
3 colheres de um bom chocolate em po (recomendo pelo menos que seja o do padre na caixa)
1 colher de manteiga sem sal
1 colher de um bom po de cafe (uso cafe colombiano, mas ai no Brasil tem muito cafe bom)
1 colher de conhaque

 Passe manteiga num prato raso e reserve.
Em uma panela não aderente, coloque todos os ingredientes . Leve ao fogo e mexa com uma colher de pau.
Cozinhe em fogo medio mexendo ate que as bordas do creme comece a enrrugar. Este e o ponto de um brigadeiro puxento. Retire do fogo e espalhe no prato untado para esfriar.
Unte as maos com manteiga, e enrrole os bombons. Tenha o cuidado de fazer todos do mesmo tamanho.
Passe no chocolate granulado ou em bolinhas de cereal coberto com chocolate, ou enfeite com nozes. Coloque numa forminha pequena. E ai e so saborear.


Voilá.

1 comment:

  1. Eu gosto de colocar uma gota de essência de baunilha, ao invés de conhaque e café! Mas isso é pq pra mim quanto mais doce, melhor! Hehehe! Beijos!

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