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Wednesday, May 9, 2012

QUINOA TABULE SALAD.



My suggestion for today is a delicious tabule salad package with nutritional value. I substitute buckwheat for quinoa, and add mangoes and avocados to enhance flavor, texture, and sweetness into  salad, and of course to make it more glamorous .

 QUINOA TABULE SALAD.

INGREDIENTS:
1 cup small diced cucumber
1 cup diced tomatoes
3 tbs chopped red onion
2 tbs chopped green onions
2 tbs chopped mint leaf
1/2 mango diced
1/2 avocado sliced
1/2 cup of quinoa
1 cup of water
1 pinch of salt
In a small sauce pan combine quinoa, water, and salt. Bring it to a boil. Low the heat and simmer it with lid for 15 minutes or until the little seeds are tender but not mushy.
Allow it to cool, and strain if needed.
Mix  together the cooked quinoa with the vegetable,s but the avocado, reserve it to garnish the salad.

For the dressing:
3 tbs of extra virgin olive oil
1 tbs balsamic vinegar
1 tbs fresh lime juice
1 tsp whole grain mustard
1 tsp of regular mustard
1/2 tsp dried oregano
1/2 tsp dried basil
1 pinch of salt.
Whisk it all together until it emulsifies and combine with quinoa and vegetables. Mix it well. Plate it and garnish with avocado slices and mint leaf.

WHAT IS QUINOA?


Quinoa is a highly gluten-free seed originally from South America. It is an excellent source of protein, containing all eight amino acids. It is also a good source of dietary fiber, and contain B vitamins and iron. Easy to prepare and versatile, it can be used as a substitute of rice, and couscous. You can use it for everything, breakfast cereals, soups, salads, or on top fruits and your meal etc....

Voila.

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QUINOA TABULE SALAD.


Minha sugestao hoje e um delicioso tabule cheio de nutrientes saudaveis. Eu substitui o trigo por quinoa, e adicionei a receita  tradicional manga e abacate para dar mais sabor, textura, docura e com certeza mais glamour.


INGREDIENTES:
1 copo americano de pepino cortado em pequenos cubos.
1 copo americano de tomate cortados em pequenos cubos.
3 colheres de sopa de cebola vermelha picadinha
2 colheres de sopa de cebolinha picada
2 colheres de hortela picado
1/2 manga cortada em cubinhos
1/2 abacate pequeno fatiado para decorar a salada.
1/2 copo americano de quinoa
1 copo americano de agua
1 pitada de sal.
Numa panela pequena coloque a quinoa, a agua, e o sal. Coloque para ferver. Quando ferver baixe o fogo e cozinhe em fogo brando tampada por 15 minutos ou ate que fique macia mas nao muito mole .Deixe esfriar. Coe se precisar. Misture tudo bem misturado, quinoa e os vegetais.(menos o abacate, reserve-o para decorar a salada.)

Para o molho da salada:
3 colheres de sopa de azeite de oliva extra virgem
1 colher de sopa de vinagre balsamico
1 colher de sopa de sumo de limao
1/2 colherinha de mostarda em graos (em conserva) pode substituir por Dijon.
1/2 colherinha de mostarda
1/2 colherinha rasa de oregano
1/2 colherinha rasa de mangericao seco
1 pitada de sal.
Bata tudo junto com um garfo ou foie e misture bem misturado na salada

O QUE E QUINOA?

.Quinoa e uma semente que nao contem gluten originaria da america do sul.E uma excelente fonte de proteina, contem os oito amino acidos, e e tambem uma boa fonte de fibra,  vitamina B e ferro. Eextremamete versatil,  facil de preparar, e pode substituir o arroz e o cuscus. Quinoa pode ser usado em tudo, dentro de cereais no cafe da manha, preparo de sopas, saladas, pode ser usada em cima de frutas, salada de frutas,  polvilhada em cima das refeicoes, etc.

Voila.


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