Welcome to Ita's Bistro! It is my pleasure to have you here! Enjoy and have fun! Do not forget to leave your feedback. The recipes are first in English and then in Portuguese. Thank you for your visit, and come back soon.
****************************************************************************************************
Bem vindo ao Ita's Bistro! E um imenso prazer tê-lo aqui conosco! Se divirta. Nao esqueca de deixar seu comentário. As receitas estao sempre primeiro em Inglês, e depois em Portugues. Obrigado por sua visita, e volte sempre.

Saturday, September 10, 2011

"MISE EN PLACE" TO THE SUCCESS OF YOUR RECIPE PREPARATION/" MISE EM PLACE" PARA SUA RECEITA SER UM SUCESSO!

TIP: If you are to follow a recipe, first of all read it through in order to understand what the whole recipe demands, and the instructions, and directions given. Organizing the recipe steps sequence in your mind will help to make the process easier, and will assure its outcome success.
     First of all make "The Mise en Place". It is a French phrase that means organizing, preparing, and arranging all the ingredients, equipment, and utensils needed to prepare a recipe. The ingredients should be cleaned, measured, weighed, chopped, and organized individually in small containers, accordingly to the recipe specifications.The equipment and utensils such as pans, pots, spatulas, mixers etc that are to be used  should be handy and ready to be used. Also the oven should be preheated as recipe specifications.
    Cooking needs organization. If things are neatly organized before to prepare a recipe, you are to save time and effort. This will expedite the process, and your dish will be executed successfully.

****************************************************************************

Dica: Quando se vai fazer uma receita,  primeiro deve-se ler e entender o que a receita esta pedindo, e as instrucoes de como ser feita. . Organizar na sua cabeca a sequencia dos passos, para agilizar o preparo da mesma,  e garantir o sucesso do prato.
Primeiro se faz o "Mise en place" frase Francesa que significa organizar, preparar, arrumar todos os ingredientes e equipamentos necessarios para o preparo do prato. Os ingredientes devem ser limpos, medidos, pesados, cortados e organizados separadamente em pequenas vasilhas, de acordo com as especificacoes da receita. E os equipamentos e utesilios a serem usados na receita como panelas, espatulas, multi processador etc devem ser colocados a sua disposicao e preparados para uso, assim como o forno deve ser pre aquecido.
       Cozinhar exige organizacao. Se voce organizar tudo antes, voce economiza tempo, e tudo fica mais facil, para o seu prato ser executado com sucesso total.

No comments:

Post a Comment