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Tuesday, July 24, 2012

CAPRESI CHRISTINE







Here is a delicious and elegant way to please your guests! A combination of textures,colors, freshness, and good flavors. Served as Capresi Christines, or without the bread, as a simple salad appetizer, or as a Capresi salad on top of a bed of baby leaf. Versatility, deliciousness, and elegance.

For the Capresi Christines:
Cut  cloves of garlic in half and  rub on the bread, drizzle a little of olive oil, sprinkle with sea salt and oregano, and toast.
Place a generous slice of buffalo mozzarella on top of the Christines.
Add some basil leaf.
Add a candy tomato on the top
Top with shaved Asiago cheese and drizzle with olive oil ad the juices from the tomato pan.

TIPS:
If you prefer you can serve it as an appetizer without the bread as the photo shows.
To serve as a salad: Dress the baby leaf with a simply vinaigrette (olive oil, balsamic vinegar, red wine vinegar, dry basil, dry oregano, salt, and mustard) The ratio of olive oil/vinegar is always 3-1.
Place the  prepared rings of mozzarella +basil+tomato+asiago cheese+juices  on top of the lettuce.

CANDY TOMATOES:
  • 8 Roman tomatoes
  • 6 cloves of garlic chopped
  • 1 tsp Italian herbs (oregano, basil, marjoram....)
  • 2 tbs sugar
  • 6 tbs extra virgin olive oil
  • 2 tbs balsamic vinegar
  • A pinch of salt
  • Crushed black pepper
Cut the tomatoes lengthwise, spoon the seeds and the juices. You can either discard the seeds and juices, or reserve to use later in a pasta salad.
On this recipe we are to use the tomatoes clean of the seeds and juices.
In a bowl mix olive oil, balsamic vinegar, sugar, herbs, salt, pepper, and garlic.
Add the clean tomatoes and toss to coat all of them well.
Spray a baking sheet with cooking oil and place all the tomatoes with its cavities up, fill  the tomatoes  with the sauce.
Pre heat the oven to 325°F and bake it for 1 and 1/2 hour.
If you are to use them on salad, use the juices of the baking process as dressing.
I like to remove the skin before to serve it.
You can do this in advance, and reserve them into air tight containers into the refrigerator, and use for salads, sandwiches.....
ENJOY IT !!!!!!!! VOILÀ!!!!!!!

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CAPRESI CHRISTINES

Aqui esta uma deliciosa e elegante maneira de impressionar e agradar suas visitas! Uma perfeita combinacao de textura, cores, frescor e sabor. Pode ser servido como um aperitivo antes do jantar ou almoco, como Capresi Christines, ou sem o pao como uma salada simples, ou ainda como Salada Capresi em cima de uma cama de alface bebe temperada com um vinagrete simples (azeite doce, vinagre balsamico,vinagre de vinho tinto, sal, oregano, mangericao seco e mustarda. A proporcao do azeite doce/vinagre e de 3 partes de azeite para 1 parte de vinagre)

Para a Capresi Christines:
Corte alguns dentes de alho ao meio e esfregue no pao fatiado. Polvilhe com sal,  oregano,  coloque azeite doce, e torre no forno por alguns minutos.
Em cada torrada coloque uma generosa fatia de mussarela de bufala, algumas folhinhas de mangericao fresco, um candy tomate em cima, raspas de queijo Asiago ou parmesao, e regue com azeite doce e o suco do cozimento dos toamtes.

TOMATE CANDY:
  • 8 tomates
  • 3 dentes de alho bem picadinho
  • 1 colherinha de ervas italianas secas
  • 2 colheres de açucar
  • 3 colheres de azeite doce extra virgem
  • 1 colher de sopa de vinagre balsâmico
  • Pimenta preta moida a gosto.
  • 1 pitada de sal.
Corte os tomates ao meio no sentido do seu comprimento.
Com uma colher retire o suco e os caroços.  Use so o tomate nesta receita. Mas voce pode reservar o suco e as sementes para usar em Ita's primavera pasta salad.
Em uma tigela misture o azeite doce, o vinagre balsamico, o alho, as ervas, o sal, o acucar. Adicione os tomates e os banhe por igual neste molho.
Unte uma assadeira com oleo e coloque os tomates com a cavidade virada para cima.
Encha as cavidades dos tomates com o molho.
Esquente o forno a 160°C e asse os tomates por 1 hora e 30 minutos.

Dicas da chef: Aproveite os sucos da assadeira para colocar na salada.
Na hora de servir, eu gosto de tirar a pele do tomate.
Se quizer asse muito mais tomates para usar no dia a dia em saladas, sanduiches. etc... é muito gostoso.

Bom apetite e voilà!


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