SALMON WITH SALAD AND PASSION FRUIT SAUCE.
Ingredients:
For the salmon:
1 filet of salmon per person
1/2 cup of lemon juice
1/2 tsp salt
1/2 tsp fresh crushed black pepper
1 tsp of butter
Wash the salmon with lemon juice, drain it, and sprinkle with salt and pepper.
In a high heat burner, place a skillet to heat. When it is hot, add butter, add salmon top down until it becomes crusty. Do not move it into skillet. Leave it alone for 2 minutes at least. Press the fish down with a spatula while searing the fish. Do the same at the other side of the fish. Finish cooking into the oven for about 6-7 minutes. serve with salad and passion fruit sauce.
TIPS:
If you prefer, you can grill the fish filet instead sear it into skillet, and serve it with the same sauce .
If you do not like sweet savory food, you can melt 1 tbs of butter into microwave, add 1 tbs of lemon juice, add black pepper, some capers, mix it well, and serve on top of the fish.
Passion fruit sauce:
1/3 cup light mayonnaise
1/2 cup concentrate or natural and strained passion fruit juice
2 tbs crystal sugar
a dash of fresh crushed black pepper or powdered white pepper
1 tbs of brandy, cognac, or whisk
Mix all together with a whisker until it emulsifies
Try it and adjust the tartness and/or sweetness to your taste adding more juice, sugar and/or brandy.
Serve it on top the fish, or into a little container separate.
Salad:
Raisins soaked into wine and drained
Mandarin oranges
A mix of baby greens
tomato
hearts of palm
hearts of artichoke
corn kernel
red onions sliced thin
Grapes, avocado,mango.......the sky is the limit. Use all the ingredients that you love, and dress the salad with passion fruit sauce too.
VOILA.
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SALMAO COM MOLHO DE MARACUJA E SALADA.
Ingredientes:
1 filet de salmao por pessoa (180g)
1/2 copo de sumo de limao
1/2 colherinha de sal
1/2 colherinha de pimenta preta moida na hora.
1 colher de sopa rasa de manteiga.
Coloque o sumo de limao no peixe, escorra o excesso e tempere com sal e pimenta preta dos dois lados.
Coloque uma cacarola para esquentar em fogo alto. Quando estiver bem quente, coloque a manteiga, e coloque o peixe com e lado que voce vai servir para baixo. Faca uma leve pressao com uma espatula na parte de cima. Deixe o peixe selar por 2 minutos de cada lado, ou ate que faca uma crosta.
Leve ao forno por 6-7 minutos para acabar de cozinhar.
Sirva com salada e molho de maracuja.
Dicas:
Se preferir pode grelhar o peixe em vez de selar na cacarola.
Se voce nao gosta com molho doce. Faca o molho" Lemon butter" com sumo de limao, manteiga, e alcaparra. Derreta a manteiga, adicione o sumo de limao e as alcaparras, misture e ponha sobre o peixe pronto.
MOLHO DE MARACUJA:
1/2 copo de mayonese light
1/3 copo de suco de maracuja natural ou concentrado.
2 colheres de acucar cristal
1 pitada de pimenta preta moida
2 colheres de brandy, cognac ou whisky
Coloque tudo em uma pequena vasilha e bata com um foie ate emulsificar.
Prove e ajuste o doce/azedo a seu gosto.
Sirva em cima do peixe ou em um pequeno container separadamente.
Dica: a consistencia do molho deve ser "NAPE" (submerja a colher no molho e passe o dedo no centro das costas da colher de cima para baixo, se o molho ficar firme e nao escorrer, esta e a consistencia certa para molhos).
SALADA:
Passas embebidas no vinho
laranja japonesa ou mandarim
palmito
coracao de alcachofre
tomate
milho
fatias bem finas de cebola roxa
uma mistura de alface bebe
abacate, manga, uva....... o ceu e o limite. use as frutas, verduras e legumes da sua preferencia e sirva com o molho de maracuja e o peixe.
VOILA.
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