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Monday, February 25, 2013

CORN CREAMY CAKE. BOLO CREMOSO DE MILHO

 This cake is delicious, creamy full of flavor, and can be made in no time. If you like corn, you are going to love it!

 Ingredients:
6 eggs
2 cans of corn kernels
1 can  of condensed milk
8 oz of coconut milk
7 oz of sweet coconut flakes
2 tbs butter
1/2 cup of corn meal or all purpose flour
A pinch of salt
1 tbs baking powder
Powder sugar and powder cinnamon to sprinkle the cake for garnish.

Butter and flour the cake pan and reserve.
Preheat the oven to 325°F and bake for 40 minutes or until tooth pic comes our clean.
Into a blender or food processor beat eggs, 1/2 of corn kernels,condensed milk,coconut milk, 1/2 of the coconut flakes, butter, corn meal, or all purpose flour, salt and baking powder. Beat until they are all well combined. Add remaining corn kernels and coconut flakes and mix with a spatula, fill up the cake pan and bake.
For garnish, dust the cake with a mix of confectioner sugar and powder cinnamon. I like to use a cinnamon stick on the top.

Voila.
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BOLO CREMOSO DE MILHO.

Ingredientes:

6 ovos
2 latas de milho
1 lata de leite condesado
200 ml de leite de coco
200 g de cco ralado (eu prefiro de pacotinho). Ou coco ralado grosso
2 colheres de sopa de manteiga
1/2 copo de milharina, fuba, ou flocao, ou farinha de trigo
Uma pitada de sal
1 colher de fermento em po
canela em po para polvilhar o bolo
acucar de confeiteiro para polvilhar o bolo

Unte a forma com manteiga e polvilhe com farinha de trigo. Reserve.
Pre aqueca o forno a 200°C e asse por 40 minutos ou ate que o palito saia limpo.
No liquidificador bata os ovos, a metade do milho, e a metade do cocoralado, o leite de coco, a manteiga, o fuba ou farinha de trigo, o sal, e o  fermento. Bata bem batido ate que fique bem homogeneo. Adicione o restante do milho e do coco ralado, misture com uma espatula e coloque na forma para assar.
Depois de assado, polvilhe o bolo com uma mistura de acucar de confeiteiro e canela em po.
Eu sempre gosto de decorar com canela em pau.

Voila.





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