Yield: 4-5 portions.
Ingredients:
4 corn in a cub
4 cups of milk
1/2 cup coconut milk
1/4 cup coconut flakes or shredded natural coconut
1/3 cup of sugar (or to taste)
A pinch of salt
3 cloves
2 tbs of corn starch
Powder cinnamon
1 cinnamon stick to garnish (optional)
Peel off the husk and clean the corn, and with a knife take the corn kernels off of the cub and place them into a blender. Add milk and blend it together. Strain the solids squeezing it and discard (the solids) reserving the juices. Place the juices into a pot. Add salt, cloves, coconut milk, sugar, coconut flakes, and corn starch dissolved in 1 tbs of milk or water. Cook stirring until it thicken's and starts to pop up bubbles out of the pan. Fill the mugs or coffee cups. Sprinkle with powder cinnamon, and garnish with a cinnamon stick if you like.
Serve it hot.
Voila.
MINGAU DE MILHO VERDE COM COCO.
Ingredientes:
4 espigas de milho verde (cru)
4 xicaras de leite
1/2 copo de leite de coco
1/2 copo de coco ralado
3 colheres das de sopa de açucar
Uma pitada de sal
3 cravos da India
1 e 1/2 colher de amido de milho ou maisena.
canela em po para polvilhar
Canela em pau para decorar (opcional).
Descasque o milho e limpe os cabelos. Com uma faca remova os graos do sabugo.
Coloque no liquidificador os graos do milho e o leite e bata ate moer bem o milho. Coe a mistura espremendo para retirar todo o liquido. Descarte os solidos. Coloque o liquido numa panela e adicion, leite de coco, coco ralado, sal, cravos, açucar, e a maisena dissolvida em 1 colher de agua ou leite. Cozinhe ate engrossar e começar a pular da panela. Coloque em canecas, xicaras ou onde desejar, polvilhe com canela em po, e se desejar decore com canela em pau.
Sirva quente.
Voila.
Uma delícia! :-)
ReplyDeleteSol